sobota, marec 19, 2005

Dejmo Stisnt Teater in Diareja pod Slovenci

DEJMO STISNT TEATER v komediji po stripu Tomaža Lavriča »DIAREJA POD SLOVENCI«


V četrtek, 24. marca ob 19:00 uri v dvorano soboškega gradu!

Predstava »Diareja pod Slovenci« se na hitro poserje na zadnjih petnajst let slovenske zgodovine: od začetnih krčev v razpadajoči SFRJ do svežih tekočih tem. Je socialna, kritična in politična, predvsem pa zabavna parodija naše zgodovine.

»Diareja pod Slovenci« je, če odmislimo ulične uprizoritve, sedma predstava Dejmo Stisnt Teatra. Z njo DST ostaja zvest tradiciji iskanja prodornih modernih besedil, ne ozirajoč se na žanr iz katerega izhajajo. Predstava je narejena po stripu Tomaža Lavriča, ki v Mladini neprekinjeno izhaja že od leta 1988. Strip Diareja, ki je na prvi pogled preprost in minimalističen, a hkrati tako globok in kompleksen, kar kliče po odrski uprizoritvi.

Dejmo Stisnt Teater, ki ustvarja že več kot osem let, uprizarja predvsem družbeno kritične parodije in komedije. Deluje po načelu »kvazidemokracije«, prehodno funkcijo režiserja prevzemajo različni posamezniki iz gledališča. Pred štirimi leti se je z Vrhnike preselil v Ljubljano in postal prostorski nomad. Trenutno domuje v Klubu Gromka, AKC Metelkova mesto.

objavljeno tukaj (avtor: IVOR)

Ni komentarjev: