sreda, marec 16, 2005

Drobtinice v Sredo...

Večer preživljam ob poslušanju 'ISIS – Panopticon' in 'The Mercury Program' ter prebiranju intervjujev z Grant Morrisonom. Najbolj zanimiv je ravno intervju, ki se dotika njegovega dela 'The Invisibles', katerega zajeten kos sta brata Wachowski lepo izkoristila v svoji trilogiji Matrica. Škot Grant, ki je po trinajst ur na dan pisal kot zmešan, aktivno potoval in zbiral podatke o skrivni združbi, se udeleževal raznih ritualov in žretja halucogenov in ostalega sranja je na koncu izvisel. Vso smetano sta pobrala Brata, ki sta na nekogaršnjem švicu zaslužila preveč. No ja, tako gre to danes. Nekdo vedno (po)puši. A dovolj je, da vsaj vemo odkod prihaja Matrica. A pred Matrico obstaja še Akira, Ghost In The Shell, Biblija, publikacija Stražni Stolp...

_______________________________________



Ravnokar sem sredi prebiranja mange Monster in pri koncu Cringeleyeve knjige Naključni Imperiji, ki pošteno razmesari Bill Gatesovo podobo in čudovito predstavi začetke prvih operacijskih sistemov, prvih mikroračunalnikov, PCjev, prvih poslovnih aplikacij (preglednic, baz podatkov), vzpon (in padec oz. stagnacijo) modrega velikana IBM,... Odlično čtivo za vsakogar, ki ga zanimajo začetki informacijske dobe.

_______________________________________



Image Hosted by ImageShack.usDrugače premišljujem o krivuljah, natančneje – o ženskih krivuljah. Seksal že nisem kar precej časa in trenutno bivam s cimro, ki mi postaja vedno bolj všeč. Takole gre ta zgodba: sediva v kuhinji, pijeva kavo in meni pogled uhaja k njenim ustnicam, očem, majici,... Zavzdihnem (tako da me ne sliši) in pogledam skozi okno. Brezciljno pogledujem in se prepuščam notranjemu hrepenenju. Seksualni impulzi so premočni. Vedno bolj se naslajam nad njenim telesom in to do te mere, da že počasi vključujem domišljijske elemente med preprostim pogovorom. Ko končno odidem v sobo, se zamislim, oblečem in odidem na sprehod, kjer nisem sam – tam je še več 'krivulj', ki se predajajo joggingu, ki hitijo iz službe, faksa, avtobusne postaje,... preveč jih je. In vsak moj čut je na preži. Če je le mogoče ujamem pogled in predam sporočilo. A v istem trenutku se zabremzam, saj ponavadi tega ne počnem. Jebi ga, potreben sem. In nenadoma nobena krivulja ni več tako napačna...

_______________________________________


Image Hosted by ImageShack.us "Interna I." samo za blonTne" - Nekdo, ki je blonT, rad je slamo in za seboj pušča sledi. Nekdo, ki je blonT, ne mara ponavljajočih for. Nekdo, ki je res blonT, se je odpovedal krofom iz Lendave. Ta nekdo (ki je, mimogrede, blonT) je do nedavnega oboževal krofe iz Lendave. Aja, ta nekdo, blonTni, ne mara sladkorja v prahu, ki se nabere okoli ustnic, ko zagrizeš v krof...
"Interna II." - Prijateljica se v ponedeljek vrne iz Avstralije (zabičal sem ji, da mi nabavi kakšen strip). Tja se je namenila poslovno. Ona obožuje krofe, pa čeprav je blonT ;)

_______________________________________


Women In Refrigerators

Gail Simone, avtorica raznih stripov (Birds Of Prey, Action Comics, Killer Princesses, Deadpool, Agent X, Simpsons), se pizdi nad industrijo, češ, da ni dobro biti ženska v superherojskih stripih. Izdelala je seznam ženskih likov, ki so bile brutalno pokončane (posiljene, razrezane,...).
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Simone, ki s tem seznamom pljuva v oči šovinistično naravnani industriji, pa bo postala tudi prva ženska v zgodovini, ki bo spisala nekaj cifer Supermana. Več tule.

Vse doslej je bil Superman v dometu moških piscev in je že davno prerasel prastaro superjunaško strukturo – za primer naj navedem Steven Seaglovo grafično novelo: 'It's A Bird'.

Gail Simone bo s prevzemom Supermana počasi odtalila led in izstopila iz hladilnika. Še en obetaven projekt je All Star-Superman, ki ga bo risal Frank Quietly po Grant Morrisonovem scenariju (WE3).

A Gail ni edina. Vertigov najmočnejši adut: HellBlazer bo z januarjem 2006 prvič John Constantina prepustil krimi pisateljici Denise Mina, ki se bo predstavila z zaključeno zgodbo postavljeno na Škotsko. Več na Zoranovem Bloggu.

Ni komentarjev: